Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Удинезе" се справи с "Болоня" в последните секунди

"Удинезе"-"Болоня" 1:0
Снимка: ЕПА/БГНЕС

С гол в последните секунди "Удинезе" спечели срещу гостуващия "Болоня" с 1:0 в мач от 15-ия кръг на италианското футболно първенство.

Възпитаниците на Луиджи Дел Нери прекъснаха серия от четири мача без успех в Серия "А" и се изкачиха на 14-ото място с 18 точки.

Клубът от Удине, който празнуваше 120-годишен юбилей от основаването си, стигна до победата в третата минута на добавеното време, когато капитанът Данило засече от въздуха центриране в пеналта на Силван Видмер.

Домакините можеха да поведат и по-рано, но Стипе Перица пропусна две добри положения.

"Удинезе" се възползва от численото си предимство в самия край, след като в 68-ата минута Ерик Пулгар от съперника беше отстранен с втори жълт картон.

Киево пропусна дузпа и стигна само до 0:0 срещу "Дженоа" във Верона в мача между двата тима от средата на таблицата.

Домакините получиха отлична възможност да поведат в 37-ата минута, когато Рикардо Маджорини беше повален в наказателното поле от Есекил Муньос, но Вартер Бирса стреля над гредата от бялата точка.

Малко по-рано Маджорини беше близо до красив гол със задна ножица, но след изстрела му топката се отби от напречната греда.

"Дженоа", който в предишния кръг победи шампиона "Ювентус" с 3:1, също имаше своите възможности. В 71-вата минута Никола Нинкович нацели страничната греда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени