Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" изпусна ПСЖ в Париж

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Лудогорец" завърши участието си в груповата фаза на Шампионската лига с престижно равенство 2:2 като гост срещу "Пари Сен Жермен". Спечелената една точка позволява на българския отбор да играе в Лига Европа през 2017 година, след като "Арсенал" победи като гост на Базел с 4:1.

Преди почивката домакините имаха превъзходство, но изостанаха в резултата след гол на Върджил Мисиджан. В осмата минута Лукас Моура стреля силно по земя от далечна дистанция. Владислав Стоянов изби топката, но Единсон Кавани опита добавка от малък ъгъл, а българският страж се намеси решително и изби кълбото в корнер.

След четвърт час игра Лудогорец изненадващо поведе. Българският шампион шокира парижани, след като Върджил Мисиджан засече с глава центриране на Натанаел отляво и прати топката в мрежата зад Алфонс Ареола.  

В 32-ата минута Тиаго Силва като по чудо не изравни резултата. Ударът му с глава след изпълнение на корнер премина на сантиметри от лявата греда зад стража Стоянов. Три минути след това нов удар с глава на Силва след ново изпълнение на корнер срещна страничната греда на вратата на българския отбор.

До края на полувремето вратарят Владислав Стоянов и защитата пред него се справиха с опасни удари на Блез Матюиди и Анхел Ди Мария.

В първите минути на втората част домакините имаха превъзходство, но трудно достигаха до голови ситуации пред вратата на отбора от Разград. В 61-ата минута дълбоката преса на домакините даде резултат и след колективна грешка в отбраната на Лудогорец, Единсон Кавани се разписа с красиво изпълнение на задна ножица от съвсем близко разстояние, изравнявайки резултата.

В 69-ата минута Джонатан Кафу се възползва от пропуск в защитата на ПСЖ и върна назад към Вандерсон, който стреля силно, вратарят Ареола отклони топката в страничната греда, но кълбото влезе за втори път в мрежата.

В 77-ата минута опасен удар на Хатем Бен Арфа беше избит в корнер от Козмин Моци. При последвалото центриране нов удар с глава на Тиаго Силва отново срещна гредата.

Във втората минута на добавеното време изигралият много слаб мач Ди Мария с удар отблизо изравни резултата за 2:2 след грешка в защитата на Лудогорец.

След това равенство Лудогорец има 3 точки на трето място в група "А", докато ПСЖ остава на втора позиция в крайното класиране с 12 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени