Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дългоочакваният роман на Джонатан Франзен "Чистота" - мащабен портрет на съвременността

Снимка: http://www.colibri.bg

Новият роман на Джонатан Франзен "Чистота" вече е преведен на български език. Почитателите на Франзен получават книгата дни преди Коледа и Панаира на книгата. Това е трети превод на американския автор на българския пазар от общо пет негови романа. Досега са издадени „Поправките“ и „Свобода“. Докато там Франзен се фокусира върху микросвета на героите, тук нещата са много по-мащабно написани  - това е не само мащабен портрет на Америка, но може би глобална картина на всичко, което се случва по света, така описа "Чистота" Темз Арабаджиева в предаването "12+3".

В романа се разглежда и работата на световноизвестни организации като "Уикилийкс". Главната героиня на книгата също носи името Пюрити (чистота - бел. ред.). Романът разглежда темата за търсенето на чистота в журналистиката, политиката, социалната ни среда, междуличностните ни отношения, в семейството, разказа Темз Арабаджиева.

Тя допълни, че книгата е един от най-хубавите подаръци за Коледа, които могат да се направят тази година. Романът не е никак малък, но се чете леко и бързо, увери Арабаджиева. Според нея "Чистота" ще отговори на търсенията на широк кръг читатели.

Още за книгата слушайте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна