Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В началото на зимния сезон: 35 % ръст на ранните заявени полети на летище София и 51 % ръст на заявените полети от Великобритания

БНР Новини
Николина Ангелкова
Снимка: БГНЕС

Навръх Студентския празник 8 декември и преди предстоящото откриване на зимния туристически сезон в „Денят делово“ разговаряхме с министъра на туризма в оставка Николина Ангелкова. Този разговор се превърна в своеобразен анализ на свършеното в областта на туризма през годината и очерта проблемите, които трябва да бъде намерено решение оттук нататък.
Защо е важно да има министерство на туризма, от какво зависи да се окрупнят съществуващите в момента над 300 браншови организации, как да се балансира между необходимостта за изграждане на нови съоръжения за зимните спортове и опазването на околната среда, кои са нереализираните възможности за привличане на повече посетители в зимните ни курорти – това бяха само част от въпросите, които зададохме на нашата събеседничка.
Не пропуснахме да попитаме заради младите ни слушатели ще бъдат ли предлагани специални младежки пакети за зимните спортове, ще има ли почасови карти, какво може да бъде направено, за да се разшири достъпът на младите хора и студентите до зимните спортове.
Що се отнася до сигурността в зимните ни курорти министър Ангелкова увери, че навсякъде ще има засилен контрол, в който ще бъдат ангажирани както Агенцията за защита на потребителите, така и НАП, и Агенцията за безопасност на храните, и регионалните здравни инспекции.
Остава само в зимните ни курорти да бъдат предложени наистина атрактивни предложения за пълноценен отдих и да пожелаем хубави емоции на всички, които ще ги посетят по празниците!
Цялото интервю с министъра на туризма в оставка Николина Ангелкова можете да чуете в прикачения файл.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна