Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„5 минути София” с нов сезон

БНР Новини
Снимка: „5 минути София”

Късометражната документална поредица „5 минути София” е с нов сезон. Този понеделник (5 декември 2016 г.), във Филмотечно кино „Одеон” екипът на поредицата - Камен Воденичаров, Мишо Ланджев, Милен Николов и Севар Иванов представиха новите шест епизода от документалната поредица, посветени на пазителите на културното ни и историческо наследство, а именно - музеите.
„5 минути София - Музеите на града” разкрива пред зрителите историята и обаянието на Музея за история на София, Националния исторически музей и Националния археологически институт с музей към БАН. Всеки един от тях е представен в два епизода – първият разказва историята на музея, а вторият акцентира върху един от най-забележителните експонати, съхраняван в експозициите. Късометражната документална поредица, цели да увеличи интереса на гражданите и гостите на София към музейните институции и да им припомни, че старата ни столица е град, в който, ако се заредим с познание и знаем къде да гледаме, можем да почувстваме осем хиляди години емоции.
За да разберете повече за „5 минути София” и новия сезон на поредицата, чуйте какво казаха в предаването „Време и половина” Камен Воденичаров - продуцент, режисьор и автор на проекта и Мишо Ланджев - режисьор, графичен дизайнер и монтажист на кратките документални филмчета.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна