Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събраните SMS дарения за Хитрино ще бъдат разпределени от Обществен съвет към БЧК

314 хиляди лева са постъпили от SMS-и на 1466

Хитрино след трагедията
Снимка: БГНЕС
Активно върви набирането на средства през дарителската кампания на Българския червен кръст.  Вече са събрани 314 хиляди лева чрез изпращане на SMS на номер 1466. Това обави за Радио София д-р София Стоименова - главен секретар на БЧК. Тя коментира, че хората се отзовават и благодари на всички, които за дарили по 1 лев за пострадалите при експлозията в село Хитрино.

Корпоративният бизнес също се включва в подкрепа на дарителската кампания чрез банковата сметка, която е обявена на страницата на БЧК, коментира д-р Стоименова. Организацията дава възможност и за онлайн дарения.

Събраните средства ще бъдат разпределени според нуждите от Обществения съвет към червенокръстката организация, който ще бъде оглавен от омбудсмана Мая Манолова. В него ще влязат и кметът на община Хитрино, както и общественици и журналисти.

БЧК-Варна събира дрехи за ХитриноБЧК подготвя дарение по европейска програма с разрешение на Агенцията за социално подпомагане. Когато доброволците имат достъп до село Хитрино ще продължат да осигуряват помощ.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна