Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националната асоциация за приемна грижа организира дарителска кампания

Снимка: БГНЕС
Националната асоциация за приемна грижа призова за подкрепа на пострадалите в Хитрино приемни семейства. В ефира на "Хоризонт" Александър Миланов, който е член на Управителния съвет на асоциацията, съобщи, че в селото живеят четири приемни семейства, в три от които в момента се отглеждат деца. Семействата в момента са настанени при близки и роднини:

Чисто физически са съхранени, здрави са. Намират се на сигурно място. И единствено нещо, от което имат необходимост към този момент, са средства за прозорците и избите врати от вълната, която е помела всъщност значителна част от прозорците и вратите в голяма част от селото.

Миланов посочи, че Националната асоциация за приемна грижа продължава своята дарителска кампания, в която са ангажирани приемни семейства от цялата страна:

В повечето случаи хората, които даряват за приемните родители от Хитрино, са обикновени приемни родители като тях – така че ние продължаваме да набираме средства. Тези средства, каквато сума съберем, ще бъде разделена на четири – по равно за всяко от семействата. И самите семейства ще преценят в какво да инвестират тези средства.

Призовавам всеки, които има желание, нека да влезе в нашата фейсбук страница, там е нашият призив – това е доброволна помощ от приемни семейства за приемни семейства. Парите винаги са нужни.... но, пак казвам, с това няма как да компенсираме всичко онова, което те са преживели.

Ние знаем, че няма да съберем хиляди левове, каза още Миланов и добави, че се надява да съберат 2 хиляди лева, което ще е някакво начало.

Цялото интервю с Александър Миланов и повече информация за дарителската кампания може да чуете от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна