Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават акциите за набиране на средства за пострадалите в Хитрино

| обновено на 13.12.16 в 20:47
Снимка: Борис Борисов

Народният театър обяви, че ще дари приходите от спектакъла "Хъшове" на 14 януари 2017 г. в подкрепа на хората от Хитрино.

Доброволческата група на община Пловдив също обяви готовност да помогне при необходимост.

В Разград по инициатива на местните сдружения "Да бъдем хора" и "Кауза Разград" започна дарителска кампания за хората от Хитрино.

Около 20 човека донесоха храна и дрехи. Събрали сме и доста сапуни, четки за зъби, пасти и неща от първа необходимост, защото това ни казаха от кризисния щаб, че имат нужда в момента, посочи Полина Иванова.

Организацията я направихме буквално за няколко часа и успяхме да напълним два автомобила с необходимите вещи. Ще отидем на място и ако има нужда, ще повторим и потретим това начинание,  допълни Калоян Монев.

Същевременно собственик на хотел в курорта "Златни пясъци" е изразил готовност да настани в базата си и да осигури изхранването на всички нуждаещи се от подслон жители на Хитрино до 29 декември.

Синдикатът на българските учители открива национална дарителска кампания в подкрепа на пострадалите в Хитрино. Учителите ще събират топли дрехи, завивки, обувки, трайна пакетирана храна, напитки.





БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна