Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томас Андерс изпя емблематичните си хитове за първи път в България

Снимка: Даниела Константинова

Любимецът на две поколения българи Томас Андерс пя за първи път у нас пред пълна Зала 1 на НДК. Двучасовият концерт включваше хитовете на "Модърн Токинг" в рок аранжимент, както и песни от най-новия диск на певеца "History". Както винаги на концерти, където музиката е по-ритмична и дискотечна, седалките в залата се оказаха излишни. Публиката танцуваше по време на целия концерт, като правеше впечатление, че възрастовата граница на феновете беше 30-50 г., хитовете се знаеха наизуст и безспорно най-аплодираните бяха не толкова песните от 90-те и от последните години, колкото от първите албуми - от 80-те години на дуото "Модърн Токинг", изключително популярно тогава най-вече в страните от Източния блок.
Томас Андерс на няколко пъти напомни за старите години, за технологиите тогава и сега, като разказа историята за първото му пускане на факс в началото на неговата кариера. Сега всички ме снимате със смартфоните си, нека и аз ви направя едно клипче. То бе качено през нощта в официалната му фейсбук страница.  
Това, което направи впечатление на публиката бе малко по-твърдият саунд на песните му. Китарното звучене бе доста силно застъпено, което превърна диско хитовете на "Модърн Токинг" в истински хард рок. Томас пя изцяло на живо, а всеки един от четиримата музиканти в групата му изпълни собствено соло.
Освен песни от албумите на дуото и от соловите си проекти, той изпълни и две кавъра: "Love Is In The Air" на John Paul Young и "Billie Jean" на Michael Jackson.
Силно аплодирани бяха и песни от втория период на "Модърн Токинг" (1998-2003 г.) като "No Face, No Name, No Number", "You Are Not Alone", "Sexy Sexy Lover".
Финалът на концерта бе запазен за най-големите хитове на дуото от 1985 г. "Brother Luie", "You're My Heart, You're My Soul" и "Cheri, Cheri Lady".
Истинските фенове на певеца останаха леко натъжени, тъй като той не се срещна и не се снима с тях, както прави след повечето си концерти. Турнето му продължава в Литва и Германия. През 2017 г. се очаква да излезе новият му албум с песни на немски език.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна