Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предаването "Хоризонт до обед" с награда от Столичната билиотека

Предаването на Българското национално радио "Хоризонт до обед" получи една от годишните награди на Столичната библиотека. Тя беше връчена на водещата Савелина Савова:

Благодаря на колегите си! Благодаря на партньори като Столичната община, които правят всичко това възможно - да се говори за дух, за култура в едно време, което съвсем не е окуражаващо за това.

Церемонията се проведе за трета поредна година. Теодора Димова от програма "Христо Ботев" на БНР стана автор на годината:

Това са, всъщност, най-авторитетните награди за литература, защото те не са комерсиални, те са статистически. Показват, че интересът към четенето е изцяло възроден. Уважението към съвременната българска литература е налице. И това няма как да не е радостно събитие. Винаги съм била горда, че работя в програма "Христо Ботев" на БНР. Работата ми в тази редакция и работата ми като писател се припокриват. 

Юлия Спиродонова - Юлка взе наградата на Столичната библиотека за най-четен детски автор, а четвъркокласникът Никола Иванов от столичното 6-о училище стана "читател на годината".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна