Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Борусия" (Дортмунд) взе равенството в Хофенхейм

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Борусия" (Дортмунд) се пребори за точка при равенство 2:2 срещу непобедения все още отбор на "Хофенхайм" в мач от 15-ия кръг на германското първенство по футбол. "Жълто-черните" се изкачиха на пета позиция в шампионата след точката в Зинсхайм, докато домакините вече са трети след деветото си равенство в Бундеслигата.

Марк Ут даде аванс на Хофенхайм в третата минута на срещата, когато беше изведен от Бенджамин Хюбнер зад гърба на защитата, а Роман Вайденфелер сгреши при излизането си и опразни своята врата. Марио Гьотце обаче изравни в 11-та минута, след като беше оставен сам в наказателно поле на домакините.

Хофенхайм поведе отново в 20-та минута, когато Бенджамин Хюбнер засече центриране от корнер, а Сандро Вагнер отклони топката в последния момент и тя излъга Ванденфелер за 2:0. Марко Ройс улесни домакините, след като получи втори жълт картон в 41-та минута, но Хофенхайм не се възползва. Вагнер удари греда малко по-късно, а в ответната атака, организирана в 47-та минута, Пиер-Емерик Обамеянг се възползва от извеждащо подаване на Усама Дембеле и се разписа за 2:2 със своя гол номер 100 за Борусия Дортмунд.

Мачът беше много труден. Наложи се да бъдем агресивни, след като останахме с десет души, но рискът се оправда. Мисля, че спечелихме това, което заслужавахме, каза капитанът на гостите Марсел Шмелцер за Скай ТВ.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна