Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Борусия“ (Д) се препъна срещу „Аугсбург“

„Борусия“ (Д) и „Аугсбург“ завършиха 1:1
Снимка: БТА

Вицешампионът на Германия „Борусия“ (Дортмунд) завърши 1:1 като домакин срещу „Аугсбург“ в мач от 16-ия кръг на германското футболно първенство.

"Жълто-черните" пропуснаха много положения през второто полувреме, а в началото на срещата и гредата спаси „Аугсбург“ след удар на Марио Гьотце.

Изненадващо в 33-тата минута „Аугсбург“ поведе чрез корейския нападател Дон-уон Джи.

В 47-ата минута тима от Дортмунд изравни чрез Усман Дембеле, а Пиер-Емерик Обамеянг пропусна куп шансове до края на срещата.

В класирането „Борусия“ е на четвърта позиция с 27 точки, колкото имат и отборите на „Хофенхайм“ и „Херта“, които играят днес.

На трето място в подреждането на Бундеслигата с 29 точки излезе „Айнтрахт“ (Франкфурт), който се наложи с 3:0 над гостуващия му „Майнц“.

Бранимир Хъргота се разписа на два пъти за домакините, а третото попадение бе дело на 18-годишния Аймен Барлок. „Майнц“ завърши срещата с 10 души, след като в 55-ата минута Джон Кордоба получи червен картон.

Германският национал Марио Гомес донесе победата на „Волфсбург“ с 2:1 над „Борусия“ (Мьонхенгладбах) с гол в 57-ата минута.

С успеха "вълците" се изравниха с "Борусия", като и двата тима имат по 16 точки.

„Хамбургер“ пък се наложи с 2:1 у дома над „Шалке“.

Николай Мюлер и Боби Ууд се разписаха за тима от Северна Германия през втората част, а между попаденията им Йоан Джуру пропусна дузпа. За „Шалке“ в края на мача точен бе Донис Авдиджай.

Тази вечер е дербито между лидерите в класирането „Байерн“ (Мюнхен) и „Лайпциг“. И двата отбора имат по 36 точки, със 7 повече от третия „Айнтрахт“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна