Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевенските рокери излизат на коледно благотворително шествие

Снимка: plevenzapleven.bg

Коледно рокерско шествие ще повдигне настроението на плевенчани на 25 декември. Над 250 любители на моторите, облечени като дядо Коледа ще зарадват деца и младежи в неравностойно положение. Преди това с дефиле на мотори те ще поздравят малки и големи по улиците на града.

Повече от 500 рокери от пет мотоклуба в Плевен се включват в коледната дарителска кампания за деца и младежи в неравностойно положение. Инициатори на акцията, наречена „Мото Коледа“ за трета поредна година са мотоклубовете „Огнени сенки“, „Камикадзе“, „Пътни братя“, „Ендуро“ и АТV клубът.

Традиционно мотористите и техните семейства всяка година преди Коледа събират над 5 000 лева и с тях купуват подаръци и консумативи за децата от дом „Майка и дете“, за защитената къща за младежи с умствена изостаналост в жк „Сторгозия“ и за центровете за деца и младежи от семеен тип.

На 17 места в града има поставени урни, в които ще се събират парични дарения до 23 декември. Освен мотористите, семействата и техните приятели, в акцията може да се включи всеки, който иска да помогне на децата в неравностойно положение.

Началото на коледната акцията е планирано за 11 часа на 25 декември. Шествието ще тръгне от големия паркинг на един от хипермаркетите в Плевен.

Какво мотивира рокерите за коледната благотворителна инициатива и какъв е отзвукът сред местните жители - чуйте в звуковия файл.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени