Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Аларма Пънк Джаз“ започва да обявява програмата си за 2017 година

Хо-хо-хоу! Подаръци ще има за всички от сърце… и радиофестивалът „Аларма Пънк Джаз“ на програма „Христо Ботев“ бърза да ви зарадва с първия. А той е мини-турне на македонската експериментална пост-поп формация (с разклонения към Белфаст и Любляна) „Демек“ – на 26, 27 и 28 януари 2017 г., съответно в София, Велико Търново и Пловдив.
Ето как описват себе си самите „Демек“: „Ужасени от постколониализма и с високооктанов оптимизъм, „Демек“ вадят от шкафчето си своите абстрактни и жилави бийтове и се формират през лето господне 2013-о като музикален протест срещу митическия и монолитен свят около тях. Характерни за музиката им са електронният експеримент и изледването на различни жанрове (freestyle, anti-folk, avant-garde, jazz, psychedelia, neo this / neo that, homemade noises, showtunes, exotica, super eurobеаt, found sound, drones и spoken word collages)“…
С дебютното си издание „Сите пари на светот“ дискретно поставят концепцията за „началото на края“.
Накратко, „Демек“ е симфоничен шум и саундтрак на любовната история на арогантния свят.
Турнето им ще започне на 26 януари 2017 г. (четвъртък) от 21:30 ч. в Чешкия център, като специални гости на събитието са Mytrip  & RosettaStone, чийто съвместен аудиовизуален пърформанс не е представян пред публика от последното издание на варненския фестивал за авангардна музика и изкуства Radar насам. Билети на предновогодишни символични цени вече има в системата и на касите на Eventim и в „Дюкян Меломан“. Останете нащрек: след празниците обявяваме официално и следващите им дати във Велико Търново и Пловдив.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна