Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЗП е получила най-много сигнали за некачествени туристически услуги през коледните празници

Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на потребителите (КЗП) е получила най-много сигнали за некачествени туристически услуги през коледните празници, съобщи председателят й Димитър Маргаритов. Той подписа меморандум за сътрудничество с Федерацията за защита на потребителите.

Първите сфери, в които Комисията и неправителствената организация ще работят, са свързани с топлофикационните дружества, опасните стоки и банките.

Представители на федерацията на потребителите присъстват при отчитането на електромерите на абонати на ЧЕЗ, съобщи председателят й професор Йовчо Топалов:

За да може да сме сигурни,че няма надчитане на тези стойности.

След подписването на меморандума представители на неправителствената организация ще бъдат включени в проверките, организирани от Комисията за защита на потребителите, обясни Маргаритов.

По конкретни сигнали, отправени до федерацията или в рамките и на наши кампании, които в хода на цялата година осъществяваме.

Най-честите сигнали по празниците:

Са свързани с качеството на туристическия продукт, както обикновено се случва, но за радост, във все по-малко случаи - разминаване между това, което е било поето като ангажимент при организирането на пътувания, и това, което на място се предоставя.

Потребителите, подали сигнал до Комисията, ще бъдат компенсирани.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна