Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лукойл Академик“ с нова победа за купата на ФИБА Европа

Баскетболистите на "Лукойл Академик“ записаха нова победа за купата на ФИБА Европа
Снимка: БГНЕС

Шампионът на България „Лукойл Академик“ постигна втора победа във втората групова фаза на турнира за купата на ФИБА Европа.

В мач от третия кръг на група "Р", игран в столичната зала "Универсиада", "студентите" се наложиха над холандския „Донар Грьонинген“ с 88:62 точки.

Срещата започна по-добре за гостите, които поведоха с 6:0, но с добра игра най-вече на центъра Стийв Зак домакините бързо изравниха, а в края на частта дори и поведоха с 4 точки за 28:24.

С добра стрелба от далечно разстояние и стабилна защита „Лукойл“ бързо увеличи аванса си, но въпреки това на почивката преднината на домакините бе само 8 точки.

След нея българския тим продължи да играе на високо ниво и с кош на Филип Виденов 3:39 минути преди края на третата четвърт разликата за пръв път мина 15 точки.

В началото на последната четвърт гостите от „Грьонинген“, подкрепяни от около 20-ина свои фена от Холандия, успяха да стопят пасива си само до 9 точки. Това обаче се оказа максималното, на което бяха способни гостите и след няколко успешни стрелби на Христо Захариев, Павлин Иванов и Максим Корниенко „Лукойл“ стигна до убедителния успех.

Най-резултатен за нашите бе Павлин Иванов с 20 точки. Корниенко прибави 17, а Христо Захариев и Дани Гибсън завършиха с по 14.

В класирането в групата водач е руският „Енисей“ (Красноярск) с 6 точки след три победи от 3 мача, следван от „Лукойл“ с 5 точки, „Донар“ с 4 и португалския „Бенфика“ с 3.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени