Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защо Мариела Демирева, Станимира Петрова и Габриела Петрова са извън списъка за постоянен допинг контрол у нас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Някои от най-именитите ни спортисти останаха извън списъка за постоянен допинг контрол за 2017 година на Националния антидопингов център. На проверки от родните допинг ченгета няма да бъдат подлагани сребърната медалистка в скока на височина от олимпийските игри в Рио де Жанейро и Спортист №1 на България Мирела Демирева. Още един Спортист на България, само че за 2015 Габриела Петрова не попадна сред избраниците. От списъка отсъства и световната и европейска шампионка по бокс за жени Станимира Петрова.

Списъкът включва 26 водещи състезатели, които в продължение на 365 дни ще бъдат обект на засилени състезателни и извънсъстезателни проверки.  В него са най- много са борците - 8 начело с бронзовата медалистка от Игрите в Бразилия Елица Янкова. Четирима са лекоатлетите след тях е Ивет Палова По трима са състезателите по биатлон и бокс. Представителите на гребането,на кану каяка и вдигането на тежести са по двама. Плуването и художествената гимнастика с по един представител. 

Защо обаче споменатите по-горе спортисти липсват от този списък и как всъщонст се определят състезателите, които да попаднат в него - по тази тема Кръстина Иванова разговаря с д-р Виолета Заркова - изпълнителен директор на Антидопинговия ни център.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна