Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата внася до 30 дни обвинителния акт срещу Николай Ненчев

Снимка: БГНЕС


Министърът на отбраната Николай Ненчев е на разпит в Столичното следствие. Преди да влезе при следователите, той призова да бъде прецизирано обвинението му, свързано с договора за ремонта на изтребителите МиГ-29.

Обвинението на Ненчев, което му беше повдигнато малко след президентските избори, беше, че е игнорирал действащ договор с руска фирма за ремонт на МиГ-овете и е започнал преговори с Полша. 

От прокуратурата днес излязоха с окончателно обвинение и обещаха до 30 дни обвинителният акт да бъде в Софийския градски съд.

Ненчев за пореден път обвини държавното обвинение и в частност главния прокурор, че случващото се е политическа репресия и застана зад позицията на съпартийците си от вчера, че Сотир Цацаров използва сталинистки методи по отношение на "политиците реформатори". Николай Ненчев поздрави за Нова година честните прокурори и им пожела да изпълняват по-малко заповеди, които противоречат на закона и на техния морал:

С вяра, разбира се, в правосъдието, вярата във всички тези прокурори, които са честни и почтени, моето пожелание към тях е да изпълняват по-малко заповеди, които противоречат на правото и на техния морал. Аз искам да видя някаква ефективност. В крайна сметка на мен ми е любопитно  какво се случи с КТБ, какво се случи с АЕЦ "Белене". Това са близо 8 -9 милиарда, няма никакво решение по тези казуси. 

В звуковия файл можете да чуете обобщението на Силвия Великова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна