Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добромир Карамаринов: Предложението на Джани Мерло въобще не е на ниво институции

Добромир Карамаринов

Нов скандал набира скорост в света на леката атлетика. Повод стана откритото писмо на президента на Асоциацията на спортните журналисти Джани Мерло до шефа на Световната федерация по лека атлетика Себастиан Коу, в което се настоява за анулиране на световните рекорди, за да се даде според него, ново начало в Царицата на спортовете. Евентуалното анулиране би засегнал рекорда на Стефка Костадинова в скока на височина от 209 сантиметра, поставен на световното първенство в Рим през 1987 година.

Самата Стефка Костадинова излезе с официална позиция, в която между другото се казва: Идеята за анулиране на рекордите е несериозна и некоректна.

Това предложение въобще не е на ниво институции. Това каза в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" Добромир Карамаринов, президент на Българската федерация и вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация:

Това е едно открито писмо на един много влиятелен журналист и сериозна фигура в спортната журналистика, но това е просто едно открито писмо на един журналист до президента на Международната организация по лека атлетика. Това в никакъв случай не е официално предложение, защото такова би могло да се направи единствено от страна-членка на Международната федерация или от някои от органите на самата федерация. Ние сме много далеч от такова конкретно предложение, което би могло да се разглежда на конгрес.

Цялото интервю с Добромир Карамаринов можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна