Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сирил Депре с първа етапна победа в рали "Дакар"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сирил Депре спечели четвъртия етап при автомобилистите на рали "Дакар". Френският пилот на "Пежо" измина 521 километра от Сан Салвадор де Хухуй (Аржентина) до Туписа (Боливия) за 4:22.55 часа и се поздрави с първа етапна победа в състезанието за 2017 година.

Депре изпревари с 10.51 минути финландеца Мико Хирвонен с "Мини", който е втори. Трети завърши Нани Рома (Испания) с " Тойота". Той изостана на близо 13 минути след победителя.

Четвърти и пети са съответно французите Стефан Петерханзел и Себастиен Льоб. Двамата пилоти на "Пежо" също имат по една етапна победа в състезанието през 2017 година.

В генералното класиране води Сирил Депре с 11:33.16 часа, пред Стефан Петерханзел, който изостава на 4,08 минути.

При мотоциклетистите етапът беше спечелен от австриеца Матиас Валкнер с КТМ. Той финишира за 4:57.22 часа и постигна първа етапна победа за годината.

Втори е испанецът Жоан Бареда с "Хонда", който изостана на 2,02 минути след победителя. Трети е Михаел Метдж, също с "Хонда".

Начело на генералното класиране е Жоан Бареда с време 12:35.43 часа. Чилиецът Пабло Кинтания с Хускварна е втори. Той е на 18.19 минути след Бареда.

В клас АТВ спечели боливиецът Валтер Носилия, докато първи при камионите стана Джерард де Рой (Холандия).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна