Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София зимната обстановка е нормална за сезона

Над 150 бездомни хора са постъпили в центровете за временно настаняване в столицата

| обновено на 07.01.17 в 20:14
Снимка: БГНЕС

В столицата обстановката е нормална за зимния сезон. Работата по обработването на пътните платна продължава, като техниката вече влиза и във вътрешнокварталните улици. С предимство се обработват опасните и стръмни участъци. Почистват се и подходите към подлези и тротоари. 


Днес над 80 машини са извършвали обработка срещу заледяване в повечето квартали на София, уточняват от Столичната община, като допълват, че и тази вечер започва ново разпръскване на смеси срещу заледяване на трасетата на градския транспорт. Към момента градския транспорт се движи при зимни условия по всички маршрути, но на места електронните табла за разписанието не работят.  


Тази нощ в двата столични общински кризисни центъра за настаняване на бездомни хора са постъпили 159 души. В дните с ниски температури хората могат да останат в центровете, съобщават от пресцентъра на общината.

Всяка вечер мобилни екипи на Столичната община и Общинска полиция следят за хора без послон и при нужда осигуряват извозването им до центровете. Драгослава Лунджова от отдел "Социални услуги" в Общината заяви, че бездомни хора, потърсили помощта им няма да бъдат връщани:

Вечер на лицата се дава топла вечеря, възможност да се изкъпят и подслон за през нощта. Има медицинско обслужване и ако има някой болен, лекари от общинските болници преглеждат всички потребители и оказват своевременна подкрепа.

Гражданите, които желаят да подадат сигнали за нуждаещи се от настаняване хора, могат да се обадят както на тел.112, така и на  02-93-77-303 или на 0 700-17-310.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна