Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Б. Рановски: Движението за леки автомобили е отворено до всички областни градове, но пътят Варна-Добрич остава затворен

Нека хората да се съобразяват с въведените забрани и да не рискуват живота си, навлизайки в такива участъци, в които е непроходимо, призова Рановски

| обновено на 08.01.17 в 12:35
Бойко Рановски
Снимка: БГНЕС

Движението за леки автомобили е отворено до всички областни центрове в страната, с изключение на пътя Варна-Добрич. Това съобщи за "Хоризонт" комисар Бойко Рановски, началник на отдел “Пътна полиция” в Главна дирекция “Национална полиция”:

Към момента основните пътни направления, включително и автомагистралите, са отворени за леки автомобили, като в определени участъци движението на товарните все още не е възстановено. Отворено е движението за товарни автомобили по автомагистрала "Тракия" от Бургас в посока София и от София в посока Бургас. Отворено е движението от сутринта от Бургас, през Средец, Елхово, Ямбол към магистрала "Тракия", също могат да се движат и товарни автомобили. В момента се прави всичко възможно да се отпуши движението от Велико Търново в посока Варна за товарни автомобили, но може би ще се наложи да се пуснат само с вериги, докато лекото движение е отворено до всички областни центрове и има достъп на леки автомобили в момента.

Там където пътищата са затворени, те са обозначени със съответните пътни знаци. На места, където има възможности, има и полицейски екипи, подчерта Бойко Рановски и добави:

Разбирате, че когато се затвори една цяла област няма как да има полицейски екипи на входове, на изходи на всички пътища. Затова колегите от Пътната агенция са създали организация - поставят се необходимите знаци, има информация на сайта на агенцията. Нека хората да се съобразяват с въведените  забрани и да не рискуват живота си, навлизайки в такива участъци, в които е непроходимо и е затворено движението.
Повече по темата чуйте от звуковия файл с интервюто на Диана Янкулова с комисар Бойко Рановски. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна