Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартен Фуркад триумфира в Руполдинг

Мартен Фуркад (в средата) триумфира в Руполдинг
Снимка: БТА

Мартен Фуркад спечели спринта на 10 километра от Световната купа по биатлон в Руполдинг (Германия). Френският състезател завърши с време 22:34.2 минути, като не направи нито една грешка при стрелбата.

Фуркад изпревари с 18 секунди класиралия се на втора позиция австриец Юлиан Еберхард. Трети се нареди норвежецът Емил Хегле Свендсен, който изостана на 39.7 секунди зад победителя.

Еберхард и Свендсен също бяха безгрешни при стрелбите.

Фаворитът Фуркад спечели 9 от общо 12 индивидуални състезания през настоящия сезон. Французинът има 56 победи в стартовете за Световната купа.

Българинът Владимир Илиев е на 28-мо място, след като направи два пропуска при стрелбата и остана на 1:32.5 минути след победителя.

Красимир Анев е на 30-ата позиция с една грешка при стрелбата и финишира на 1:34.8 мин. зад Мартен Фуркад. Третият българин Антон Синапов е 86-ти, докато Димитър Герджиков е 92-ри от общо 107 завършили състезатели.

В генералното класиране за Световната купа води Мартен Фуркад с 670 точки. На втора позиция се изкачи германецът Симон Шемп с 410 точки, след като днес завърши на пета позиция. Руснакът Антон Шипулин, който пропусна три мишени и завърши едва 23-ти, е на третата позиция с 397 точки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна