Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български транспортни фирми се готвят да затворят границата, ако гръцките фермери започнат блокади

Снимка: БГНЕС
Български превозвачи са в готовност за контрапротест, ако гръцките фермери блокират границата ни другата седмица. Това съобщи в предаването "12+3" на програма "Хоризонт" Веселин Дангов от Съюза на българските транспортни работници:

До момента сигналите, които имаме, показват, че гръцките фермери се готвят да блокират Гърция изцяло и да използват чуждите превозвачи, за да може да се чуе техният глас по-силно в границите на Европа. За утре се очертава в град Лариса да има насрочено заседание на синдиката, който да реши по какъв начин и на кои места да се започнат действията. 

Ние обявяваме, че ако дори една граница между България и Гърция бъде засегната от действията на гръцките фермери, автоматично всички граници между България и Гърция ще бъдат блокирани, защото на границата гръцките фермери не притесняват никого освен чуждите граждани, които пътуват в този момент в посока от и за Гърция.

От Съюза на българските транспортни работници са изпратили декларация до всички институции, в която настояват да не се допусне затваряне на границите заради гръцките протести.

Цялото интервю с Веселин Дангов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна