Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Можем да се надяваме, че Румен Радев ще има разумно поведение

Без съмнение предстои промяна. Но нека първо да отбележа, че свършва мандатът на един изключително достоен български президент, който обаче, по стара българска традиция, е изпратен по един недостоен начин от голяма част от политиците и медиите. Това заяви Петко Георгиев, журналист и политически анализатор. Той е категоричен, че романтичният период на новия президент Румен Радев приключва.

Генерал Румен Радев беше избран на вълната на протестите срещу елитите в България. Вълна, която тепърва ще се засилва. След встъпването си в длъжност Румен Радев вече ще започне да олицетворява този елит. Романтичните очаквания от него много бързо ще се изпарят, прогнозира Петко Георгиев.

Той посочи, че не е склонен да вярва на хората, които му слагат етикет на проруски политик. Но не съм склонен да вярвам и на другите хора, които твърдят обратното, тъй като той е просто едно неизвестно лице. От поведението му по време на предизборната кампания можем да се надяваме, че ще има самостоятелно и разумно поведение. А това включва едно внимателно разграничаване от партията, която го е издигнала – независимо дали тя ще бъде на власт или в опозиция, уточни още Петко Георгиев.

Цялото интервю с Петко Георгиев можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна