Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биографията на Румен Радев – неофициален портрет на новия президент

Снимка
От днес е на пазара неофициалната и нецензурирана биография на новия президент, която излиза под заглавието "Румен Радев – петият президент“. Тя е дело на журналистите Любомир Денов и Лиляна Клисурова и е събрала информация за новия държавен глава от всички възможни открити източници на информация без участието на екипа на Радев в нейното създаване.

Решихме да разкажем на хората кого са избрали, посочи в интервю за "Хоризонт" политическият репортер Лиляна Клисурова. Основно предимство в кампанията за Радев според нея е било съчетанието между ново лице в политиката и човек, доказал себе си в изключително трудна сфера. По думите й, той се учи много бързо и е успял да влезе в душите на хората, които са го харесали, на фона на една изхабена политическа класа и нуждата от нови лица.

Бях сред хората, които не му предричаха успех и дори се питах защо се похарчи този човек. Знаем се от години, но в трите месеца, откакто навлезе в кампанията, той израсна страшно много, сподели военният репортер Любомир Денов. За него най-открояващите се качества на Радев са чувството му за новото, умението му да подбира екипи и да работи в екип, което в авиацията е страшно важно, както и това, че е бунтар.

Не сме му спестявали кривици или отрицателни черти, колкото и малко да са. Аз специално, който съм доста критично настроен, намерих такива елементи от биографията му, които само могат да го издигнат в очите на хората, а не обратното. Той завършена личност, който непрекъснато се учи и то доста добре.

За написването на биографията двамата журналисти са били мотивирани от големия обществен интерес към личността на Румен Радев и дефицита на информация за него:

Това е човек на върха на новината и много малко хора знаят за него.

Още за книгата чуйте в звуковия файл.


Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени