Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съвременник, брой 4/2016

БНР Новини
Проф. Владимир Зарев
Снимка: БГНЕС

Въпросното съдебно дело, както и всички важни дела от онова време, се транслираше в пряк ефир. Като прескачам проточилата се експозиция, ще премина направо към момента, когато държавният обвинител продължи с въпросите.
- Та така, бъдете добър да ми обясните какво означава този ваш пост?
- Нищо не означава.
- Значи искате да ни убедите, че сте публикували празно съобщение просто ей така, без всякаква умисъл?
- Да.
.....
Тук трябва да отбележим, че в момента, в който се гледа въпросното съдебно дело, вече от преди десет години е проведена съдебна реформа, чийто основен резултат е станала оптимизацията на съдебните кадри. По този начин прокурорът и адвокатът вече са един субект в съдебния процес. Въпросното решение е било прието с мнозинство и много е допаднало на съдиите, чиито работен ден, казано на нормативен език, е станал „доста по-чудесен“.
                                                                                      (Из „Преследването“ от Саша Филипенко, превод от руски Пенка Кънева)

Саша Филипенко е роден през 1984 г. в гр. Минск, Беларус. Работи като сценарист и водещ в Първа програма на Московската телевизия, в телевизия „Дождь“. Първият му роман „Бившият син“ се радва на на голям интерес, преведен и издаден е във Франция, Полша, Германия. Списание „Сноб“ обявява Саша Филипенко за писател на 2014 година. В новия брой на „Съвременник“ авторът е представен с романа си „Преследването“.
Какво още съдържа последният брой за 2016 година на списанието за литература и изкуство „Съвременник“ – чуйте в звуковия файл от главния редактор на изданието Владимир Зарев.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени