Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кои идеи на студентите от Стопанския факултет на Софийския университет „влязоха” в бюджета на София?

Доц. Теодор Седларски (вляво) и Дончо Барбалов, зам.-кмет по финансите на Столична община.
Снимка: БГНЕС

На последното си заседание Столичният общински съвет прие бюджета на София за 2017-та година с 46 гласа „за“, 10 против и двама въздържали се. Окончателният размер на средствата за столицата през настоящата година е 1.328 млрд. лева.
Преди гласуването бюджетът беше обсъждан на различни форуми, неотдавна се състоя и публичен дебат в Стопанския факултет на Софийския университет, по време на който студентите и преподавателите от факултета имаха възможност да анализират годишния бюджет на столицата и да предлагат идеи в присъствието на зам.-кмета по финансите на Столична община Дончо Барбалов.
Как изглежда бюджетът през погледа на студентите и преподавателите от Стопанския факултет на Софийския университет, какви са били въпросите им и кои от предложенията им са „влезли“ в тазгодишния бюджет на столицата можете да чуете от разговора в „Нашият ден практично“ със зам.-кмета Дончо Барбалов и с декана на Стопанския факултет на Софийския университет доц. Теодор Седларски - вече служебен министър на икономиката в правителството на проф. Огнян Гержиков.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна