Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" Мадрид увеличи преднината си в Испания

Роналдо бележи във вратата на "Реал Сосиедад"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Реал" (Мадрид) спечели с 3:0 над "Реал Сосиедад" в последна за деня среща от 20-ия кръг на Примера дивисион и вече води с 4 точки преднина над "Барселона" и "Севиля". Белият балет има 46 точки, докато "Реал Сосиедад" остана на 5-о място с 35.

Гол и асистенция на Кристиано Роналдо донесоха успеха, като португалското крило подаде на Матео Ковачич за 1:0 в 38-ата минута. В 51-вата той покачи на 2:0 с хитър удар край вратаря Херонимо Рули, а този път Ковачич му върна жеста.

Алваро Мората оформи крайното 3:0 в 82-рата минута с глава само 10 след като негов друг гол беше отменен заради засада. Роналдо, който беше освиркан от някои от феновете на "Сантяго Бернабеу" днес, вкара и четвърти гол в 90-ата минута, който обаче също беше отменен заради засада.

"Реал Сосиедад" остана с 10 футболисти на терена в 74тата минута заради отстраняването на Иняго Мартинес за втори жълт картон при нарушение срещу Каземиро.

Футболистите на Зинедин Зидан регистрираха четвърта победа в последните пет мача, която трябва да оправи настроението на ръководители и фенове след отпадането от "Селта" (Виго) за Купата на страната.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна