Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миша Майски и неговото "пеещо" виолончело

Миша Майски солира на Радиооркестъра с диригент Александър Земцов
Снимка: БНР
Едно от най-ярките събития не само в настоящия сезон, но и изобщо за 2017 г., със сигурност ще остане концерта на Симфоничния оркестър на БНР на 27 януари, с който беше отбелязан 261-вия рожден ден на Волфганг Амадеус Моцарт. Концертът беше специален и заради звездните гости - виолончелиста Миша Майски, който за първи път солира на Радиооркестъра, и Александър Земцов, когото видяхме този път не като виолист, а като диригент.

Истински фурор предизвика появата на Миша Майски. Интересът към концерта очаквано беше много голям. Залата беше пълна, с правостоящи – хора дошли да чуят един от най-прочутите виолончелисти на нашето време. И удоволствието беше цялостно. Изживяхме завладяващи "Рококо вариации" от Чайковски, изпълнени с много красив, пеещ тон. Концертът беше от онези, които стоплят с високия си емоционален градус и топлината от тях остава задълго.

Миша Майски показа, че след 50-годишна кариера продължава да бъде в блестяща форма, съхранил е младежката си енергия и чувствителността си към публиката. Нейната бурна реакция и виковете „Браво!“ караха очите му да блестят и да се й се отблагодарява с обич и  бисове. В случая – цели три на брой.

Чуйте целия репортаж и споделеното от големия музикант в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна