Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владислав Карамфилов-Въргала: Всички сме пощальони на Бога

БНР Новини
Мария Христова и Владислав Карамфилов-Въргала в студиото на "Нашият ден"
Снимка: Росица Михова

Той влиза и веднага се чува смях. Допреди секунди сериозни и вглъбени в нещо си хора, независимо от възраст, пол, професия, моментно и постоянно състояние на духа, до един извиват лицевите мускули в усмивка и в последващ смях. Това е реакцията при появата на днешния герой в „Третият в студиото“. Магията на таланта. На светлата страна на Душата. И хубаво име са му избрали родителите и съдбата - Владислав. А той подробно и компетентно обяснява значението на всичките си имена в радиоефира. Някак така започва този разговор. А продължението се оказва повече от изненадващо. Някой би казал, че води до Бога.
Известният още от началото на 90-те като Влади Въргала е феноменален за българската действителност талант. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Стефан Данаилов и учи кинорежисура при Христо Христов. Животът го сблъсква съдбовно с публиката, която го обича и реагира на появата му също толкова съдбовно, колкото Влади й предлага таланта и мъдростта си. Зад усмивката и смеха се крият силна философия, ерудираност, вяра в баланса между доброто и злото и силна връзка с човека до теб.
Защо изборът е най-трудното нещо в живота ни и как се преминава през ситото на изпитанията? Къде се крият представите на хората за смях и сълзи и колко му трябва на човек да драсне една „пиеска“ или да режисира едно „филмче“? Как продължаваш да имаш вяра в доброто лице на българина и кога тя се пропуква? Кой може да разказва филми и да ги играе едновременно, като преплита „Здрасти, компанията“ и „Всички сме пощальони на…“ – отговорът на тези и други въпроси - в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна