Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сливен домакин на съдийски семинар

Йордан Лечков
Снимка: БГНЕС

Предсезонен семинар за съдии и асистент съдии в Първа професионална лига и международни съдии мъже и жени стартира в град Сливен. Основен лектор на семинара е съветникът по съдийските въпроси на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов - Марк Бата. Семинарът, който ще продължи до сряда, 8 февруари, бе открит от вицепрезидента на Българския футболен съюз Йордан Лечков и заместник изпълнителния директор на футболната централа Антон Попов.  

Програмата на семинара включва лекции,  работа на терен, тестове (фитнес и комбиниран) и работа по групи върху множество клипове с дискусионни ситуации от мачове от различни турнири и първенства в страната и чужбина.  

В София преди два дни се проведе еднодневен семинар на съдийските наблюдатели в Първа професионална лига. Основен лектор отново бе Марк Бата. Съдийските наблюдатели изгледаха избран мач от Шампионска лига, като задачата им бе да оценят рефера на срещата с цел уеднаквяване на начина на оценяване. Основният акцент на семинара е безкомпромисното, честно и справедливо оценяване на реферите от страна на наблюдателите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна