Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров на полуфинал в София

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров достигна полуфиналите на турнира по тенис София Оупън, след като бе безапелационен срещу сърбина Виктор Троицки и го победи с 6:3 и 6:3 за малко повече от час игра.

13-ият в света хасковлия стартира с труден сервис-гейм, който успя да измъкне от 15:40, но след това заигра на много високо ниво и след десетина минута на корта вече водеше с 3:0. С прецизна игра той запази преднината си и взе първия сет за половин час.

Вторият сет вървеше по-равностойно, но Димитров първи стигна до възможности за пробив, когато поведе с 40:0 в седмия гейм. Той се възползва от втория си шанс и проби за 4:3, а след това взе подаването си и реализира още един пробив, за да триумфира.

С успеха българинът си осигури 24 520 евро и 90 точки за световната ранглиста.

Днес бях още по-фокусиран. Починах си добре снощи. Дойдох с едно добро настроение не само за деня, но и на корта. Може би първия гейм на първия сет ми изигра лоша шега. Но след това вече започнах да се съобразявам с ударите и започнах да чета играта много добре.

След всеки изминал мач, всяка тренировка, усещаш все повече и корта, но и себе си. Днес играех сигурно на важните топки и рискувах, когато се наложи. Всеки един мач тука е само за вас, публиката. Благодаря ви много, обичам ви, заяви Григор Димитров веднага след края на мача.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени