Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио София гостува в ресторант Corso с любовни истории за Виена, музика, поезия и вино

Два дни преди двойния празник 14 февруари пътуващото студио на "Радио София" ще гостува на ресторант Corso в сърцето на София. Още отсега започваме да говорим за любов, хубаво вино, хубава храна и хубава музика!

Първият ни гост е Найден Тодоров - новият директор на Софийската филхармония, която е "на една ръка и един хубав концерт" разстояние от нашата неделна локация. Темите ще бъдат много - вървят ли ръка за ръка музиката и любовта, за това къде се срещат един диригент и една балерина, кой е по-европейски град - Русе или София и какви ще са новите музикални политики в оркестъра.

Следва кулинарното изкуство - ще ни гостува, разказва и готви една "кулинарна двойка" - той е шеф готвач, българин, учил е в САЩ и през 2015 е обявен за "най-добър кулинарен студент" там, а година по-късно печели и състезанието "Готвач на България", името му е Владимир Тодоров, а тя е от Литва, преминава през САЩ и Белгия, сладкарка е, а любовта я довежда в София.

И продължаваме с темата за любовта и най-романтичните градове, защото в 11 часа в нашето изнесено студио ще влезе поетесата Катя Кремзер - направо от Виенския бал в София предната вечер, с любовна лирика, покана и куп интересни истории.

И за финал - Мариела и Петър Маламат с техните "Още любовни истории" от стъкло (и не само), които готвят за 14 февруари в София!

Четири истории за любов и изкуство - само в неделя от 9.00 до 12.00 по "Радио София"! И много оше изненади! И награда, която (ако спечелите) можете да споделите (хапнете и изпиете с любимия човек)! Слушайте ни!

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна