Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приятели на загиналия при катастрофа моторист Ивайло Андреев се събраха на протест в Русе

| обновено на 11.02.17 в 15:46
Снимка: БГНЕС

Протест срещу решение на Окръжния съд в Русе, което оневинява турски шофьор на ТИР, предизвикал смъртта на моториста Ивайло Андреев преди две години, събра близо 100 негови приятели и съмишленици. 
Точно в 11 ч пред Съдебната палата в Русе започнаха да се събират мотористи, приятели на загиналия преди две години и половина Ивайло. През юли 2014-та два турски ТИР-а се изпреварват и не оставят никакво място за движение в двете ленти по пътя Русе-Велико Търново. Вследствие Иво пада и загива на място. Според решението на съда той сам носи вина за смъртта си.
Имаме въпроси, на които ние като мотористи и водачи не можем да си отговорим -  чисто практически и технически как са се случили нещата. Така че - искаме по безспорен начин да се докаже, че действително Ивайло е виновен или, че водача на турския ТИР е виновен, каза пред микрофона на "Хоризонт" Лъчезар Панов от клуб "The Thunders" и изрази желанието на всички за справедливо решение на последна инстанция - Апелативният съд във Велико Търново.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна