Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Янков остана начело за Световната купа

Радослав Янков със своя личен треньор Георги Атанасов
Снимка: БГНЕС

Радослав Янков продължава да води в генералното класиране  за Световната купа в паралелните дисциплини и след старта в Пьончан (Корея). Там родната звезда отпадна драматично на осминафиналите след фотофиниш от Андреас Промегер (Ав).  За разлика от стартовете в Банско преди седмица, където Янков спечели единия и завърши втори в следващия старт, в Корея се караше задължително и по двете трасета до края. Янков бе първи в квалификацията и имаше право на избор на трасе. В първото спускане от осминафиналите Радослав победи с 0,19 сек Промегер. Във втори, когато кара на по-бавното синьо трасе, той финишира наравно с австриеца. След разглеждане на фотофиниша съдиите дадоха победата на Промегер. До финала австриецът нямаше проблеми и спечели състезанието, а Янков остана девети в крайното класиране.

За голямата световна купа в паралелните дисциплини българинът продължава да води вече с 3810 т. Втори с 3340 т. е Бенямин Карл (Австрия), а трети е Промегер с 3300 т. В подреждането за купата в паралелния гигантски слалом Янков също е №1 с 3490 т. Втори с 2660 т. е Карл, а трети с 2558,50 т. е Невин Галмарини (Швейцария).

Следващият старт за Янков е на 25 февруари в Москва, където ще се кара паралелен слалом. До край на сезона остават още паралелен гигантски слалом в Кайзери (Турция) на 4 март и финалите във Винтерберг (Германия) на 18 март, където ще се кара паралелен слалом. Шампионатът на планетата е в Сиера Невада (Испания), а стартовете на Радо са на 14 (ПГС) и 15 март (ПС). Сноубордкросът в който големи шансове за медал има Сани Жекова е на 12 март.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна