Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Анев със 7-о място в преследването на световното по биатлон

Снимка: БГНЕС

Красимир Анев завърши седми в преследването на Световното първенство по биатлон в Хохфилцен (Австрия).Българинът се движеше в зоната на медалите, след като стреля чисто в първите три стрелби, но допусна една грешка в последното си влизане на рубежа и остана седми с изоставане от 38,3 секунди след победителя Мартен Фуркад (Франция).

След слаба стрелба и 4 грешки Владимир Илиев завърши 18-и.Третият ни представител Антон Синапов не успя да финишира.

Мартен Фуркад направи една наказателно обиколка след грешка в последната стрелба, но това не му попречи да спечели златото и да прибави към колекцията си в четвърта световна титла в преследването и общо 11 –та в краиерата. Отличието е трето за французина от шампионата в Хохфилцен след среброто в смесената щафета и бронза в спринта.

Втори остана норвежецът Йоханес Тингес Бьо, който завъртя три наказателни обиколки, но благодарение на силна финална обиколка успя да финишира втори на 22,8 секунди след победителя. 

Ветеранът Оле Ейнар Бьорндален (Норвегия) спечели бронза, негов 45-и медал от световни първенства. Бьорндален направи една грешка в стрелбата и завърши трети на 25,6 секунди след победителя.

В класирането за Световната купа след 17 от 26 старта начело е Мартен Фуркад с 932 точки, следван от Антон Шипулин (Русия) с 611 и германеца Зимон Шемп с 585. Владимир Илиев е 23-и със 240 точки, а Анев се изкачи на 30-ата позиция с 208 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна