Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Атлетико“ (М) обърна „Селта“ в последните минути

„Атлетико“ (М) излъга „Селта“ в последните минути
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Атлетико“ (Мадрид) спечели по възможно най-драматичния начин домакинството си на „Селта“ и стигна до 3:2 с два гола след 85-ата минута.

Срещата на „Висенте Калдерон“ в испанската столица предложи не само драма, но и много качествени изпълнения. В герой за домакините се превърна Яник Ферейра Караско, който вкара един гол и подаде за още един, а освен това беше в основата и на куп невероятни атаки.

Още в 5-ата минута Густаво Кабрал изненада „Атлетико“ и откри резултата, възползвайки се от грешка на вратаря Мигел Анхел Моя.

Само след 6 минути Фернандо Торес изравни, след като вкара много красив, но и също толкова случаен гол. Яник Ферейра Караско влезе от ляво и подаде към точката за изпълнение на дузпа, където Торес овладя и стреля с гръб към вратата. Топката описа парабола и влезе вътре.

Караско продължи да бъде най-добрият играч за домакините и в 30-ата минута спечели дузпа. Фернандо Торес обаче провали усилията му, като с все сила изпрати топката в горната греда.

В 78-ата минута шведският таран Джон Гуйдети отново изведе гостите напред в резултата.

Чак тогава домакините вдигнаха оборотите и в 81-ата минута Караско беше близо до равенство, но вратарят Алварес  спаси.

В 85-ата минута Караско вкара уникален гол от границата на наказателното поле и направи 2:2. Белгиецът посрещна от воле отбита топка и мощно я прати в мрежата.

Само след 3 минути Антоан Гризман направи пълен обрат, вкарвайки за 3:2. Атака от дясно на Анхел Кореа завърши с негово чудесно центриране, Гамейро свали топката на Гризман, който заби 9-ото си попадение за сезона.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна