Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Джамбазки: Гласувах против СЕТА, защото все още има неяснота

2
Снимка: БГНЕС
Българският евродепутат Ангел Джамбазки от групата Европейски консерватори и реформистите в Европейския парламент заяви пред Радио София, че е гласувал против търговското споразумение между ЕС и Канада СЕТА, тъй като това е политическата позиция на неговата политическа организация в България - Обединени патриоти:

Гласувах против не само заради политическата позиция на моята група, но и заради "висящата" неяснота по отношение на споразумението. Мисля, че би трябвало да продължи обсъждането по тези теми и да бъде информирано обществото колкото е възможно повече.

България не трябва да иска пари от Европейската комисия, а превръщане на Западните Балкани в регионален приоритет и изграждане на енергийните връзки от черноморското крайбрежие на България до албанския град Дуръс (Коридор номер 8), изтъкна Джамбазки.

Българският евродепутат добави, че групата Европейски консерватори и реформистите смята, че сегашната система на европейските институции вече е неприемлива, тъй като се превръща все повече в една свръхдържава, поради което е необходимо ясно разграничение в правата и задълженията на европейските институции и националните държави.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна