Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златан Ибрахимович спаси "Манчестър Юнайтед" срещу "Блекбърн" за Купата на Англия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Манчестър Юнайтед" победи "Блекбърн" с 2:1 на "Иууд Парк" и се класира за четвъртфиналите на турнира за купата на английската Футболна асоциация. Домакините, които заемат предпоследното място във втория ешелон, започнаха по-активно и в 17-ата минута откриха резултата. Холандецът Марвин Емнес изведе със страхотен пас Дани Греъм в ляво в пеналта и английският нападател с хубав удар по диагонала от десетина метра преодоля Серхио Ромеро. Това беше първо попадение във вратата на "Манчестър Юнайтед" след пет мача без допуснат гол във всички турнири.

Гостите реагираха незабавно и десетина минути по-късно Хенрик Мхитарян изведе в чиста позиция в пеналта Маркъс Рашфорд, който финтира вратаря Джейсън Стийл и вкара в опразнената мрежа. "Манчестър Юнайтед" владееше инициативата, но така и не стигаше до сериозни положения. Развитието на мача принуди мениджъра Жозе Моуриньо да включи след час игра от резервната скамейка две от големите звездите на тима Пол Погба и Златан Ибрахимович.

Именно двамата се превърнаха в герои четвърт час преди края, изработвайки втория гол за "Манчестър Юнайтед". Погба пусна дълъг пас зад гърба на защитата на домакините, а Ибрахимович се измъкна в ляво в пеналта и с точен удар в далечния ъгъл не даде шансове на Стийл.

В 86-ата минута "Блекбърн" пропусна изключителен шанс да изравни, след като Ромеро отби лошо удар на Конър Махоуни, но при опита си за добавка Антъни Стоукс от упор стреля в тялото на аржентинския вратар.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна