Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Касимова: В този суров свят е хубаво да имаме малко красота

Мария Касимова - Моасе
Снимка: личен профил
В "Шоколад" ви срещнахме с Мария Касимова - Моасе - известен журналист и консултант по бизнес етикет и протокол. Има завършено обучение в Лондон и Брюксел именно по тази специалност.

В този суров свят е хубаво да имаме малко красота. Всяко нещо може да бъде направено просто, но може да бъде направено просто и красиво и това е по-добрият вариант, сподели убеждението си Мария пред Радио София:

Най-важното при общуването ни с хората са класическите думи - „Добър ден“, „Благодаря“, „Моля“, „Извинявайте“, ‚Довиждане“ - това съчетано с една усмивка е целият етикет на света. Много е важно да използваме тези малки, прости думи, да бъдем отворени към хората, да се опитваме да бъдем като тях, да вземем от тяхната традиция, без да нарушаваме своята собствена. Това е най-важното!

Богатата автобиография на Мария Касимова - Моасе включва работа във вестниците „Стандарт“, „24 часа“, „Сега“. Била е отговорен редактор в списание „Едно“ и заместник главен редактор и главен редактор на списание ELLE за България. Натрупаният житейски опит, а и този на дългогодишен журналист помагат на Мария да има обективен поглед над случващото се около нея. Тя е категорична, че изнервеният живот в България от нямането, от липсата на перспектива, от липсата на надежда и няма как да не се отрази на обноските на хората. Вече живее извън България - на един прекрасен испански остров. Но често се връща в родината си, която обича силно. Харесва и българите:

В България има невероятни кавалери. Била съм свидетел на отношения, които съм искала да помня цял живот и да ги давам за пример.

Какво още ни сподели Мария Касимова за етикета при общуването и за „етикета на живота“ може да чуете в прикачения звуков файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна