Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампания учи децата как да ползват безопасно асансьори и ескалатори

Снимка: БГНЕС

Инициатива популяризира начините и мерките за безопасност при ползването на асансьори и ескалатори при децата. Партньори в кампанията са Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Фондация „Асансьорна безопасност“. Дейността на фондацията е насочена към повишаване на степента на безопасност на гражданите, които всекидневно ползват асансьори, ескалатори, движещи се пътеки.

В рамките на инициативата се планира обучението да обхване възрастови групи от предучилищна възраст до трети клас на началните училища на територията на Столична община. 

Българинът не е добре информиран по тази тема - как и кога се ползват асансьори, ескалатори и движещи се пътеки. Програмата стартира вече в една детска градина, каза основателят на Фондация „Асансьорна безопасност“ Емануела Фролошка

В момента се подготвят самите презентационни материали, които ще се показват на децата, а там, където има асансьори, ще се показва нагледно. Децата ще имат възможност в реална ситуация да се запознаят с това съоръжение.

Интервюто можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!