Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петер Фил триумфира в супергигантския слалом

Петер Фил
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианецът Петер Фил спечели предпоследния старт в супергигантския слалом - в Квитфил (Норвегия) от Световната купа по ски алпийски дисциплини.  Голямата радост обаче бе за норвежеца Шетил Йенсруд, който завърши седми и така си гарантира Малкия кристален глобус в дисциплината.

Фил даде време от 1:32.83 минути, като остави зад себе си на само 1 десета от секундата австриеца Ханес Райхелт. Място на почетната стълбичка намери и канадецът Ерик Гей, който изостана на 0.23 стотни от победителя.

Александър Аамод Килде от тима на домакините завърши четвърти на 0.36 секунди от Фил, а пети и шести се наредиха швейцарецът Беат Фойц и словенецът Мартин Картер, останали съответно на 0.37 и 0.44 секунди от италианеца.

Йенсруд пък остана на 0.48 секунди от днешния първенец.

В класирането за Малкия кристален глобус преди последното състезание в Аспен (Колорадо) води Йенсруд с 365 точки, като има непреодолим аванс от 126 пред втория Килде, който има 239 точки.

Водач в генералното класиране за Големия кристален глобус продължава да е австриецът Марсел Хиршер с 1275 точки, следван от Йенсруд с 871 и французина Алекси Пинторо, както и норвежеца Хенрик Кристоферсен с по 843.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна