Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Художници представят картини в Зала "България"

Снимка: БГНЕС
Художници представят картини в Зала "България", изложбата може да бъде видяна до 5 март. Как се е случило събитието разказва в предаването "Хоризонт до обед" един от авторите Теодор Дуков:

Според мен ни свърза галеристката – Цена Бояджиева, някакъв вид нейна селекция сме ние, за което искам да кажа, искрено се радвам, защото успях да се запозная с моите колеги лично.

Дуков разказа за работата си:

По-скоро мен ме интересува състоянието на хората. Опитвам се да пресъздам различни състояния на различни хора. Това са видени от мен истории. Тези състояния художникът е длъжен да ги усеща, когато гледа материалните неща той вниква в духовните.

Колегата му Иван Стратиев обясни за картичките, които всеки, посетил изложбата, може да си вземе:

Това е по-парадоксално от времето преди дигиталната революция, но пък това носи една романтика и едно други отношение – да докоснеш материалния образ да речем на едно произведения или на един човек. Тези неща звучат анахронично, но пък аз използвам наличието на тези картички, които имам и които ги отпечата преди време един мой приятел и понеже имам доста големи количества, оставям в самата зала, за да може всеки, който проявява интерес, да вземе нещо материално, не просто само спомена за една картина, а и нейния материален образ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна