Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Извън пътя" - филм на Николай Волев за любовта

Снимка: Даниела Манолова
Може би мълчах дълго, прекалено дълго. Това сподели Николай Волев в интервю за "12+3". Известният режисьор представи новия си филм "Извън пътя".

Разказвам за вечния любовен триъгълник, за проблемите на дългогодишния брак, за нуждата от вдъхновение, от промяна, от муза в живота на героя. Историята е и за проблемите, които възникват, когато това се случи. Всичките ми филми имат сериозен автобиографичен елемент. Не се научих да правя филми за неща, които не съм преживял лично, добави Николай Волев.

Кастингът беше ограничен поради специфичните изисквания. Трябваше ми мъж на годините на залеза, преди да остарее. Също и съпруга и младо момиче. Оказа се, че изборът не е много голям. Първоначално избрах Билалов и Бойка Велкова, после - Деян Донков и Аня Пенчева.

Накрая се спрях на непрофесионална актриса за ролята на младото момиче. Да се надяваме, че съм взел вярното решение.

В любовта има много болка, колкото и вдъхновяваща да е. Няма пълно щастие, смята Волев.

Загубих интерес към обществения живот. По-скоро ме влече личният. Интуитивно чувство за самосъхранение ме кара да заобикалям тези неща. Отвратил съм се, погнусен съм от това, което става. Плаша се да го описвам. Пазя се. Все още е много страшно, каза още режисьорът.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна