Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислава Ганева: Подходът при справяне с детската агресия в училищата в Кувейт е индивидуален

Кувейт
Снимка: Николай Кръстев
Как се справят с агресията при децата в училищата в Кувейт – за това разказва в предаването "12+3" по "Хоризонт" Борислава Ганева – директор на детски програми в американска организация, която работи с учебни заведения там: 

При нас е доста интересно, защото имаме деца от Азия – това са индийски деца, филипински деца, от Китай, от Шри Ланка – и тези деца са много възпитани, те рядко проявяват агресия към другите деца. Арабските деца са по-агресивни, защото арабската култура е такава, че децата са по-свободни да изказват желанията си, докато в азиатската култура хората не казват пряко какво мислят.

Подходът е индивидуален. Ние обикновено общуваме с родителите, за да открием родителите какво мислят, даваме различни направления, защото най-важно е възпитанието вкъщи. В някои училища има предимно кувейтски граждани, други са смесени, и кувейтските граждани, някои от тях са доста богати и са свикнали да имат големи привилегии, дори в училищата децата понякога не проявяват уважение към учителите, отиват във ваканция, даже родителите им разрешават и ги взимат в учебно време. В такива училища, в които учат много богати кувейтски граждани, е много трудно да се работи.

Санкциите са в зависимост от училището. Например индийската система е много стриктна.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна