Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горските служители от Панагюрище настояват да започне решаването на проблемите в сектора

Те ще изразят недоволството си след поредния случай на насилие от страна на нарушители

Снимка: БГНЕС

Служители на Горското стопанство в Панагюрище се организират на националния празник, за да заяват гражданската си позиция и да изразят недоволството си след поредния случай на насилие от страна на нарушители, при който двама горски бяха пребити по време на изпълнение на служебните си задължения в панагюрското село Поибрене. Ще продължим да следим какво се случва с образуваните полицейски производства, ще има ли повдигнати обвинения, ще има ли наказани, каза в ефира на "Хоризонт" директорът на горското стопанство инж. Петър Тодоров. Той обясни, че е е наложително да се вземат спешни мерки, за да започне решаването на трупан с години проблем -  ниската събираемост на глобите, наложени на нарушителите, които изсичат горите:


Следва да се намери механизъм, с който "да се отлепим от дъното" на събираемостта на тези наказателни постановления, на тези актове и в последствие наказателни постановления, които биват издавани.
 

Създава се едно усещане за безнаказаност в нарушителите. Върти се един държавен апарат, една държавна машина, която не работи ефективно и това ескалира в подобни случаи, отбеляза директорът на горското стопанство. Според него, ако има генерална превенция, проблемите на сигурността на горските служители могат да се решат. Обществото трябва да осъзнае, че има права, но има и задължения, отбеляза още Петър Тодоров. Повече по темата чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна