Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 150 водещи компании се включват тази година в 16-ото издание на "Националните дни на кариерата"

| обновено на 07.03.18 в 16:48
Снимка: Луиза Лазарова

Повече от 150 водещи български и чужди компании се включват тази година в 16-ото издание на "Националните дни на кариерата". Първото от поредицата изложения отваря врати в София. В продължение на един месец инициативата ще обиколи още шест големи града от страната.

До 5 април форумът ще обиколи университетските центрове на страната с амбицията да подкрепим младите хора в първите им стъпки на конкурентния трудов пазар, каза Светлозар Петров от организаторите, който допълни, че за първи път бизнес и младежи ще се срещнат в рамките на форума в Габрово:

"Пазарът потвърди това, което ние усещахме и което се говори. Тази година има засилен интерес към градовете, в които има технически университети. Все повече се произвежда, все повече се изнася и трябват повече хора, които да работят в тази индустрия".

В областта на търговията, маркетинга, финансите и иновациите в първия модул "Добра кариера за добър живот" водещи мениджъри ще разговарят лично с младите хора, които търсят работа, а във втория експерти по човешки ресурси ще дават съвети и консултации за успешен кариерен старт. 

Анелия Огнянова, мениджър в голяма компания, която от години стои до организаторите на форума и дава работа и стаж на стотици младежи, избрани именно така, посочи:

"Ние подпомагаме младите хора чрез реална работа, за миналата година това са били няколко десетки, и с различните дейности, които подготвят младите хора да кандидатстват за работа".

Повече от 38 000 студенти са намерили стаж и работа по време на Националния кариерен форум за 16-те години, откакто се провежда. Един от всеки шест младежи, посетили форума, открива своето работно място, което отрежда сериозно място на пазара на труда на Националната кампания.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна