Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Волфсбург" покани Мартин Петров за юбилеен мач

Мартин Петров
Снимка: Радио Видин

Ръководството на германския елитен клуб "Волфсбург" още веднъж засвидетелства уважението си към българското крило Мартин Петров и го покани на тържествата като специален гост за юбилейния мач по случай 20-ата годишнина от влизането на вълците в Бундеслигата. Мачът ще се състои на 11-и юни тази година и ще противопостави отбора на "Волфсбург" от 1997 година, извоювал промоцията за елита, срещу "Ол-стар тийм" на бивши звезди на клуба от други генерации. След като в "Сервет" (Женева) загатна за качествата си, Мартин Петров показа пълния си потенциал най-силно именно във "Волфсбург", където от 2001-а до 2005 година изигра 116 шампионатни мача и вкара 28 гола.

2017-а година е много специална за "Волфсбург", защото се навършват 20 години непрекъснати участия на клуба в най-високото ниво на германския футбол. Ти, Мартин, оставаш много ценен играч за нашия клуб, който присъства и в песните на феновете. Поради това горещо те каним и е много важно да станеш част от празника. На 11-и юни ти ще имаш още една възможност да облечеш фланелката на "Волфсбург", се казва в официалната покана на клуба до бившия български национал.

Ден по-рано, на 10-и юни, ще се състои организираната за феновете "Зелено-бяла вечер", където бивши футболисти – в това число и Мартин Петров – също са поканени да се включат в тържествата. Роденият във Враца бивш национал на България най-вероятно ще бъде поканен за участие и в пресконференцията по повод събитието.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени