Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швеция и Норвегия доминираха в спринтовете

Ейрик Брандсдал
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шведката Стина Нилсон и норвежецът Ейрик Брандсдал доминираха в класическите спринтове за световната купа по ски-бягане в Драмен.

Нилсон завърши с време 3:07.57 минути във финала, изпреварвайки с 0.42 секунди финландката Криста Пармакоски и с 1.26 секунди сънародничката си Хана Фалк.

Победата осигури на шведката 100 точки за класирането в дисциплината спринт и тя изостава само с 42 срещу Майкен Касперсен Фала. Последният старт е в Квебек на 17-и март.

Общо пет състезания преди края на сезона лидер в генералното класиране е норвежката Хайди Венг, която остана 17-а в Драмен. Тя има актив от 1665 точки, следвана от Пармакоски с 1342.

Норвежецът Йоханес Клаебо оглави класирането в дисциплината спринт, въпреки че завърши на второ място в мъжкия старт на 1.2 километра. Той финишира на 2.55 секунди зад своя сънародник Ейрик Брандсдал и с по-малко от секунда пред руснака Сергей Устюгов, което беше достатъчно, за да поведе с 38 точки пред доскорошния лидер за купата Федерико Пелегрино. Италианецът отпадна на четвъртфиналите.

Лидер в генералното класиране е норвежецът Мартин Йонсруд Сундби, който води с 324 точки пред Устюгов само пет състезания преди края.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени